Дивовижні місця поряд

Вихованці Будинку дитячої та юнацької творчості під час осінніх канікул здійснили туристичні експедиції до найкрасивіших і незвичайних місць в Україні, які знаходяться неподалік міста Вознесенськ Миколаївської області. Це Арбузинський та Актовський канйони.

Гранітно-базальтові скелі Арбузинського каньйону сформувалися більше 4 мільярдів років і мають вулканічне походження. А вітер і річка під назвою Арбузинка допомогли в створенні дивовижної краси каньйону, який вабить до себе все більшу кількість туристів.

Протяжність Арбузинського каньйону становить приблизно 1-1,5 км.

Внизу каньйону величезні камені, які сотні років омивалися водою, поки не стали круглими і вкрилися красивим лишайником і мохом. Схили - це справжні скелі, зрізи, обриви і оголення, однак серед валунів можна блудити досить довго, поки не знайдете вихід з цього кам'яного лабіринту.

/Files/images/IMG_8060.JPG

Актовський каньйон часто називають "Долиною Диявола". Між високих скель звивається невелика річка Мертвовод. За легендою, стародавні скіфи відправляли по її течією в останню путь своїх царів. Скелі навколо підносяться на 50 метрів. Як і чому серед рівного степу виникло таке місце зовсім незрозуміло, мабуть колись річка була повноводна. Такий собі американський Гранд Каньйон в мініатюрі. Пейзажі тут неймовірно красиві, особливо на світанку - з першими променями сонця скелі стають персиково-рожевими.

Добиратися до цих каньйонів зручно електричкою до ст. Трикратне.

/Files/images/IMG_8106.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 342