Зростаємо здоровими

З 21 по 25 грудня 2015 року в ДНЗ № 20, проводився «Тиждень здоров’я».

В наш час спостерігається погіршення стану здоров’я дітей і тому стає питання необхідності формування цінностей здорового способу життя.
Вихователі старшої групи Гончар В.М. та Осіпова О.М. провели цілу низку заходів з різних видів діяльності, які спрямовані на формування в дітей знань про правила безпечної поведінки і здоровий спосіб життя.

Під час бесіди з дітьми «Чистота – запорука здоров’я» - малюки закріпили навички виконання основних гігієнічних процедур. Прищеплювалось у дітей бажання піклуватися про своє здоров’я.

Проводячи комплексне заняття з валеології та художньої літератури «Про себе знає – добре дбаєш» метою було - поглибити знань дітей про свій організм, правила загар­тування та відпочинку, режим дня; розширити уявлень малюків про те, що найбільше багатство людини – здоров'я; закріпити з дітьми поняття про речі гігієни (рушник, гребінець, зубну щітку і пасту, носову хусточку). Це заняття сприяло розвитку у дітей активної життєвої позиції, бажання бути здоровими; вихованню бажання піклуватись про свій організм, санітарну культуру.

Проведення оздоровчо-лікувальних ігор та вправ «Качалочка», «Дістань паличку», «Чарівна соломинка» - удосконалювало у малюків певні навички правильного дихання та чуттєвий досвід, а також розвивало та зміцнювало м’язи тулуба та кінцівок.

Особливе значення приділялося роботі з батьками вихованців, тому в межах «Тижня здоров’я» проводилися бесіди, щодо питання збереження здоров’я дітей в зимовий період.
Оздоровчо-виховні заходи допомагають дітям мати не тільки необхідний обсяг знань, а і стимулюють вести здоровий спосіб життя.

/Files/images/dnz__20/2015-2016_nr/zrostamo_zdorovimi/2.JPG/Files/images/dnz__20/2015-2016_nr/zrostamo_zdorovimi/3.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 456